PKN
  » Welkom 
Hervormde Gemeente Diever / Pancratiuskerk
Welkom

Pancratiuskerk in Diever
Welkom

De Hervormde gemeente te Diever is omstreeks 1598 ontstaan. Onze gemeente is pluriform waar mensen met meerdere geloofsopvattingen lid van zijn en omvat de kernen Diever, Wapse, Wittelte, Zorgvlied, Wateren en Oude Willem.

De geschiedenis van het kerkgebouw gaat terug naar de 9e eeuw. Onderzoekers hebben vastgesteld dat de huidige driebeukige kerk de zevende is in een reeks die in 9e eeuw z'n oorsprong vond. De kerk is eertijds gewijd aan Sint Pancratius, één (naamdag: 12 mei) van de ijsheiligen. 
De toren dateert uit de 12e eeuw, de preekstoel uit 1760 en het kerkorgel uit 1882.
'Meer over de kerk'

In verband met de samenwerking met de Hervormde gemeente van Dwingeloo wordt de zondagsdienst om de week in Diever in de Pancratiuskerk en in Dwingeloo in de Nicolaaskerk gehouden. U bent van harte welkom in deze zondagse erediensten, aanvang 10.00 uur. Op de pagina 'overzicht kerkdiensten' staat waar en wanneer de dienst wordt gehouden.

In Zorgvlied houdt de evangelisatievereniging 'Obadja' zondags dienst in de kapel. Deze werd gebouwd door de 'Vereniging tot behartigen van Godsdienstige Belangen' en dateert uit 1904. De Evangelisatievereniging is opgezet vanuit de Hervormde gemeente Diever als afstandsevangelisatie, later is de evangelisatie meer een richtingsevangelisatie geworden.


 

terug
 
 
 
 

en verder....
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.