» Kerkdiensten » Thuisliturgie Hemelvaart / Pinksteren
Thuisliturgie Hemelvaart / Pinksteren Thuisliturgie Hemelvaart / Pinksteren
In verband met de coronacrisis kunnen er momenteel geen kerkdiensten worden gehouden. Daarom bieden de Hervormde kerken van Diever en Dwingeloo u een thuisliturgie voor Hemelvaart en Pinksteren aan. 1e Kerkdienst na versoepeling van de coronaregels op zondag 5 juli, maar vanaf 1 juni, tweede Pinksterdag, is er weer activiteit in de kerken.

Nog steeds zijn de kerken gesloten, maar het eind hiervan is waarschijnlijk in zicht! In principe mogen vanaf 1 juni maximaal 30 mensen weer bij elkaar komen in de kerk, onder strikte voorwaarden. En zoals het nu lijkt (22/5’20) mogen vanaf 1 juli 100 mensen samenkomen, weer onder strikte voorwaarden. Zo mag er niet worden gezongen en niet koffie gedronken worden na de dienst. Door de landelijke kerk is een protocol opgesteld en het is aan de kerkenraden om hieraan concreet invulling te geven middels een gebruiksplan. Hoe dat er uit komt te zien zal binnenkort worden gepubliceerd.
De kerkenraden van Diever en Dwingeloo hebben besloten dat de 1e kerkdienst zal zijn op zondag 5 juli te Dwingeloo. Om in juni al met een volledige kerkdienst te beginnen, voelde voor ons als te vroeg.

Maar, er is vanaf 1 juni, tweede Pinksterdag, wel weer activeit in de kerken.
De Pancratiuskerk te Diever en de Nicolaaskerk te Dwingeloo zullen vanaf tweede Pinksterdag één maal per week een dagdeel open zijn. Bezoekers kunnen dan een kaarsje aansteken, meditatieve teksten lezen  en/of in gesprek gaan met de gastvrouw.  Ds. Tia Braam zal zoveel mogelijk aanwezig zijn. Ook is er een mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken.
Dit alles met in acht neming van de corona maatregelen. Beide kerken zijn op 1 juni , 2e Pinksterdag, open van 10.30 – 12.30 uur. Daarna is, elke week, de kerk in Dwingeloo open op dinsdagmorgen van 10.30 – 12. 30 uur en in Diever op donderdagmorgen van 10.30 – 12. 30 uur. U bent van harte welkom.
----------------------------------
Uitgelicht: In de Pancratiuskerk in Diever is op Stille Zaterdag, 11 april 2020, de nieuwe paaskaars binnengedragen. ALs gevolg van de coronacrisis betrof het hier een bescheiden ceremonie, die in een normale situatie onderdeel is van de liturgie van de Stille Week.

* Thuisliturgie Hemelvaart / Pinksteren

* Coronanieuws