» Kerkdiensten » Kerk op zondag
Kerk op zondag

Interieur kerk, foto Jan Bijman
Kerk op zondag
Vooralsnog zullen we op zondag om 10.00 uur om de week in Diever in de Pancratiuskerk en in Dwingeloo in de Nicolaaskerk als gemeente bij elkaar komen. Daarnaast zullen we bij bijzondere diensten nog een enkele keer afzonderlijk in de plaatselijke kerk bijeenkomen.

Nieuwe liedboek
Sinds 1 december 2013 wordt er in de diensten gezongen uit het nieuwe liedboek dat medio 2013 verschenen is. De term nieuw is enigszins misleidend, omdat alle psalmen en een groot aantal gezangen uit voorgaande liedboeken ook in dit boek te vinden zijn en zeker in de diensten gezongen blijven.

Bloemendienst
Vanuit het midden van de gemeente wordt elke zondag als blijk van medeleven  en bemoediging een bloemengroet gebracht bij gemeenteleden. Een aantal keren per jaar komen de dames van de bloemendienst bij elkaar om te overleggen wie de bloemen zullen ontvangen.
U kunt altijd een gemeentelid onder de aandacht van de bloemendienst brengen. De dames doen hun best, maar in de praktijk blijft het lastig de  hele gemeente te overzien. U kunt een naam doorgeven via: info@hervormddiever.nl

Kindernevendienst in Diever en zondagsschool in Dwingeloo
Er is op dit moment helaas geen vaste kindernevendienst in Diever. Maar de kinderen blijven altijd welkom. Als er kinderen in de kerk zijn dan liggen er bij de koster kleurplaten en kleurpotloden om te kleuren, zodat de kinderen lekker bezig kunnen zijn. We beraden ons nog of we iets anders kunnen organiseren.
In het Koetshuis, Brink 28 (bovenverdieping) in Dwingeloo tegenover de Nicolaaskerk is er op de zondagen in de veertigdagentijd vóór Pasen en de adventsperiode vóór Kerst zondagsschool tijdens de kerkdienst en als afsluiting kerstfeest in de schaapskooi. Ook de kinderen uit Diever zijn hier welkom. Als er kerk in Diever is zorgt de leiding van de zondagsschool er voor dat ze op tijd aanwezig zijn, zodat ouders ook nog de kerkdienst in Diever kunnen bijwonen. Als de kerkdiensten online zijn is er waarschijnlijk geen kindernevendienst. Wel wordt er misschien iets anders georganiseerd, zie: www.hervormddiever.nl
Zijn er ouders die belangstelling hebben of mee willen werken, dan kunnen ze contact opnemen met de ouderlingen ouderlingen@hervormddiever.nl
afsluiting Kerstfeest in de schaapskooi. Ook de kinderen uit Diever zijn hier welkom.

Actueel....

* Kerkdienst online