» Aktiviteiten » Samenwerking gemeenten
Samenwerking gemeenten Samenwerking gemeenten

Nicolaaskerk Dwingeloo
Wij werken op een intensieve manier samen met de Hervormd Gemeente van Dwingeloo. De erediensten worden bij toerbeurt in de kerken van Diever en Dwingeloo gehouden. Er zijn meerdere werkgroepen gevormd die verschillende aspecten van die samenwerking bespreken, welke uiteindelijk moet leiden tot een fusie. De Samenwerkings Coördinatie Commissie is ingesteld om de beide kerkenraden te ondersteunen bij dit proces.

Kerk Wapserveen
In de afgelopen jaren werd er op bescheiden, functionele en plezierige wijze samengewerkt met de Protestantse Gemeente in Wapserveen. In de toekomst hopen zowel de gemeente van Wapserveen als van Diever, ondanks de in gang gezette fusie met Dwingeloo, dit contact te behouden.

Kruiskerk Diever
Met de andere Dieverse PKN-gemeente, die rond de Kruiskerk, wordt op kleine schaal samengewerkt. Ondanks de verschillen zijn beide kerkenraden van mening dat het goed is dat leden van gemeentes, die van dezelfde landelijke kerk lid zijn, elkaar ontmoeten. Het gezamenlijk uitgegeven kerkblad “Samenspraak” onderstreept die gedachte. Op moderamenniveau vindt met enig regelmaat overleg plaats.

Kerklezing: 'Kerk voor het dorp'
datum en tijdstip 12-12-2019 om 19.30 uur