» Aktiviteiten » Programma Vorming en Toerusting
Programma werkgroep Vorming en Toerusting 2019 / 2020 Programma werkgroep Vorming en Toerusting 2019 / 2020

De werkgroep Vorming en Toerusting van de hervormde kerken Diever en Dwingeloo organiseren de volgende activiteiten:

Stiltemeditatie:
Donderdag 31 oktober
is er een stiltemeditatie in de Nicolaaskerk te Dwingeloo. We beginnen met stil worden, en ervaren wat stilte kan betekenen vanuit de drukte van de dag. De stiltes worden afgewisseld en ondersteund door rustige muziek en korte teksten, passend bij de herfst en het tijdstip van de dag. Na afloop is het mogelijk een kopje koffie of thee te blijven drinken. Iedereen die behoefte heeft aan stilte - of gewoon stil aanwezig wil zijn in een mooie kerk - is van harte wekom! Aanmelden hoeft niet. De aanvangstijd is 19.30 uur. Het duurt tot ongeveer 20.15 uur. Van harte welkom.

Kerk voor het dorp, de eerste “kerklezing
Deze lezingen vinden plaats in de kerk, maar staan open voor alle belangstellenden. De onderwerpen, maatschappelijke of wetenschappelijke vragen of ook levensvragen,  zullen iedereen aanspreken, of je nu wel of niet gelovig bent, wel of geen kerkganger. De lezing van dit jaar wordt verzorgd door dr. Marco de Vos, deputy director van ASTRON en voorganger bij de Baptistengemeente te Emmen. Het onderwerp is de verhouding van wetenschap en geloof. Nadere informatie daarover vindt u in november in de kerkbladen van Dwingeloo en Diever. De werkgroep “Vorming en Toerusting” nodigt u graag uit:
Donderdag 12 december, 19.30 uur, Nicolaaskerk Dwingeloo
Bijdrage in de onkosten: 5 euro (incl. koffie). Aanmelding niet nodig.

Gespreksgroep:
De werkgroep organiseert vanaf donderdag 9 januari 2020 een gespreksgroep over het boek “Leegte achter de dingen” van Claartje Kruijff.
Klaartje Kruijff (1971 was organisatiepsycholoog in de Londense City, en is nu predikant in de vrijzinnige oecumenische Domicuskerk te Amsterdam. Zij was in 2017 theoloog des Vaderlands. Claartje laat de lezer via verhalen ervaren wat delen kan betekenen en neemt de lezer mee om na te denken over wat je nu echt belangrijk vindt in je leven. Hoe past jouw leven in het grote geheel en hoe ga je om met tegenslag en verdriet zijn vragen die o.a. aan de orde komen. Graag willen wij in een groep van maximaal 15 personen dit boek bespreken. Opgave is daarom gewenst voor 15 december bij ImmyZuidema:
of 0521590089
De avonden zijn gepland op donderdagavond 9 januari, 13 februari, 12 maart en 16 april 19.30 – 21.30 uur in Diever, locatie wordt nog bekend gemaakt. Het boek dient men zelf aan te schaffen. (Paperback € 12,99)
We hopen op een goede opkomst bij alle activiteiten. Als u belangstelling hebt, noteer dan de data in uw agenda en u kunt zich alvast opgeven voor de gespreksgroep.
De werkgroep vorming en toerusting:
Tia Braam, Jacomijn Coumou, Bien van Noord, Greet Oosterveld en Immy Zuidema.

Stiltemeditatie
datum en tijdstip 31-10-2019 om 19.30 uur