wo 4 maart 2020

Filmavond

Nicolaaskerk Dwingeloo

Film: 'As it is in Heaven'

Filmavond naar aanleiding van de kerkdienst van 5 januari 2020 in de Nicolaaskerk

OP 5 januari preekte ds. R Nummerdor uit Grouw in de Nicolaaskerk. Hij preekte over Lucas 2 : 22 – 40. Jezus wordt door Jozef en Maria naar de tempel gebracht om te doen wat er voor de wet gebruikelijk is. Daar is ook Simeon, gedreven door de Geest, die Jezus in zijn armen neemt en God looft. In de preek gaat het o.a. over het verwachtingsvol in het leven staan. Te verlangen naar het Koninkrijk Gods in jezelf.

Aan het slot verwijst ds. Nummerdor naar de film “As it is in Heaven”. De beroemde dirigent Daniel keert terug naar het dorp van zijn jeugd. Als kind was het zijn droom om muziek te maken die de harten van mensen opent. Hij neemt de leiding van het kerkkoor op zich, wat veel spanning met zich mee brengt. Zuivere stemmen en tegenstemmen. Harmonie en agressie, vreugde en verdriet. Aan het eind van de film neemt hij zichzelf als kind in de armen.

De commissie Vorming en Toerusting van de hervormde kerken Diever en Dwingeloo heeft besloten om naar aanleiding hiervan deze film op woensdag 4 maart om 19.30 uur in de Nicolaaskerk te vertonen (135 min). Iedereen is van harte welkom, natuurlijk ook zij die de preek niet gehoord hebben. Er zal een korte pauze zijn voor een kop koffie of thee en een ‘napraten’ voor hen die dat willen. Voor de kosten vragen wij een vrijwillige bijdrage.

* Coronanieuws