» Beroepingswerk
Beroepingswerk Beroepingswerk
De Hervormde Gemeenten Diever en Dwingeloo
(deel uitmakend van de Protestantse Kerk in Nederland)

zoeken samen een

PREDIKANT (m/v) voor 0,8 fte

Hij of zij:
  • heeft ervaring als gemeentepredikant
  • heeft affiniteit met een plattelandsgemeente
  • heeft gevoel voor een zorgvuldige liturgie, waarin gemeenteleden participeren
  • weet de Bijbelse boodschap te verbinden met actuele vragen van vandaag
  • heeft een pastorale attitude en werkt samen met de (nog aan te stellen) kerkelijk werker en de pastorale bezoekersgroep
  • staat open om in gesprek te gaan met mensen op afstand van kerk en geloof
  • is in staat samen te werken met andere kerken en andere groepen in onze dorpen

Passende woonruimte wordt in onderling overleg gezocht.
Diever en Dwingeloo maken deel uit van de burgerlijke gemeente Westerveld. Er is cultuur te vinden (Shakespeare theater in Diever), voldoende winkelaanbod, diverse horecagelegenheden en veelzijdige werkgelegenheid (Astron in Dwingeloo). De dorpen hebben goede voorzieningen voor jong en oud, zoals een goed aanbod van onderwijs. Beide dorpen zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Predikanten die belangstelling hebben voor deze vacature kunnen contact opnemen met de secretaris van de beroepingscommissie, Greet Oosterveld, tel. 0521-551285. Reacties graag voor 18 februari 2020 mailen naar:

Een informatiemap met profiel van de gemeente en de predikant die wij zoeken is op aanvraag verkrijgbaar.

Aanvullende informatie:

* Thuisliturgie rond Pasen