« vorige  |  september 2019  |  volgende »

Dinsdag 17 september 2019 Training christelijke meditatie
Locatie: Havelte
Tijdstip: 19.30 uur  - 21.30 uur

Data:       17  en 24 sept., 1-8-15 oktober 2019

Evenwichtig leven. Het kan
Training christelijke meditatie

Dag in dag uit komt er van alles op je af. Dat kan je onrustig en gejaagd maken. Je komt aan jezelf niet meer toe. Meditatie helpt je om stil te worden, je open te stellen en zo ruimte te maken.

In deze training leer je de eerste twee avonden hoe je kunt zitten, ademen, aandachtig en opmerkzaam kunt zijn. Je wordt je bewust van je lichaam als ontmoetingsplaats met God.

De volgende avonden oefen je steeds met een andere vorm van christelijke meditatie. Zo vind je de manier die jou in contact brengt met de Bron van Licht en Liefde, Christus. We mediteren op een  speciaal Bijbelwoord , op een paar kernzinnen of op een schildering. Steeds gaat het erom in je hart te onderzoeken hoe je tot stilte en vrede komt en verbinding voelt met goddelijke liefde.

Kortom:
  • Je maakt kennis met de basis van meditatie (zitten ademen – aandacht)
  • Je doet ervaringen op met vier verschillende vormen van christelijke meditatie
  • Je groeit toe naar een meditatievorm waarbij jij je het beste voelt.

De training wordt gegeven door Antoon Vermeulen. Hij heeft als aalmoezenier bij de Krijgsmacht gewerkt. Hij is geestelijke begeleider en therapeut in de praktijk Ziel en Geest, www.zielengeest.nl en lid van de Protestantse Gemeente te Wapserveen.

Data:                          17  en 24 sept., 1-8-15 oktober 2019
Tijd                             19.30 – 21.30 uur
Plaats                         Clemenskerk Havelte
Eigen bijdrage            € 30,00
Groep                         8-12 deelnemers
                                   Leeftijd tussen 25 en 85 jaar.
Info en opgave
(predikant protestantse gemeente Havelte)

Bezinningsdag Nijkleaster
datum en tijdstip 05-10-2019 om 9.30 uur