za 5 oktober 2019

Prijs:
 € 30 p.p. (incl. lunch)

Bezinningsdag Nijkleaster: stilte, bezinning, verbinding

De werkgroep Vorming en Toerusting Dwingeloo-Diever organiseert op zaterdag 5 oktober een bezinningsdag in Nijkleaster in de kerk van Jorwert, waar we op een creatieve manier bezig gaan met het thema ‘Op adem komen’. De kosten zijn € 30,- inclusief lunch. Greet Oosterveld en Immy Zuidema hebben op een woensdagochtend meegedaan met de Kleasterkuier en zijn daar zeer warm en gastvrij ontvangen. Het is een zeer bijzondere locatie en de moeite waard om dit mee te maken. Meer informatie vind je op de website www.nijkleaster.frl. Je kunt je opgeven vóór 16 september bij:
Immy Zuidema, telefoon 0521-590089 en mail: , eventueel met vermelding of je kunt rijden. We hebben een aantal chauffeurs nodig.

Het programma bestaat uit:

*  9.30 uur ochtendviering in de kerk
* 10.00 uur koffie en kennismaken met Nijkleaster
* 11.00 – 12.00 uur Thema ‘Op adem komen’ deel 1
* 12.15 – 13.00 uur vegetarische lunch in het café
* 13.00 – 14.30 uur Kleasterkuier, een meditatieve wandeling (wandeling is niet verplicht, je kunt ook achterblijven in en om de kerk). De wandelingen zijn altijd volgens de drieslag stilte, bezinning en verbinding. In het eerste deel van de wandeling zijn we stil. Aan het begin van het tweede deel krijgen we een vraag ter bezinning mee die te maken heeft met het thema. In het derde deel gaan we in verbinding met een ander en vragen elkaar naar onze gedachten bij de bezinning.

* 14.30 – 15.45 uur Thema ‘Op adem komen’ deel 2
* 15.45 – 16.00 uur Afsluitende viering.

Nijkleaster is een plek waar iedereen die daar behoefte aan heeft, in alle rust tot bezinning kan komen. Een plek waar je je verhaal kwijt kunt en ‘op verhaal’ kunt komen. Om vervolgens, met nieuwe energie en inspiratie, weer naar huis te gaan. De karakteristieke kerk van Jorwert, op een mooie terp in Friesland, is de uitvalsbasis.

In de kerk vind je onderstaand gedicht van Eppie Dam:

Huis om stil te zijn
Uit straten ronkend en rumoerig
heb ik een weg, een plek gezocht;
ik vond, het hart beklemd en roerig,
een huis gebouwd uit ademtocht.

Uit woordenvloed ben ik gekomen,
genaderd tot de bron van rust;
niet om er zomaar weg te dromen
maar stil te zijn naar hartelust.

Hier klinkt de taal niet angstaanjagend
en daal ik tot mijn wezen in,
in stilte die bevrijdt, ontwapent:
een stem die spreekt van dieper zin.

Het veilig masker mag doormidden,
ik toon mezelf een waar gezicht;
terwijl – geopend – handen bidden:
ontvangend, weerloos, vederlicht.

Ik voel me als herdacht, herboren –
het eelt, de ziel opnieuw doorbloed;
ik ga, weer mens als ooit tevoren,
de wereld anders tegemoet.

Bezinningsdag Nijkleaster
datum en tijdstip 05-10-2019 om 9.30 uur